Ráférne egy tisztítás
Őszi csatorna
Ereszcsatorna építése, felújítása
Egy épület nagyon sok káros hatásnak van kitéve. Értékes a számunkra, hiszen benne lakunk, ezért állandó karbantartással igyekszünk az állagát megőrizni. Ennek fontos része a háztető és az arról lefolyó csapadék biztonságos elvezetését biztosító ereszcsatorna. Ennek állapota azonban nem csak esztétikai kérdés, mivel hibái az égész épületre kihatással van.
A rossz, szivárgó ereszcsatorna rendszer a falat nedvesíti kisebb nagyobb foltokban, ami hosszabb távon a vakolat leválását idézi elő. Csatornahibák okozhatják az ereszcsatornán átbukó esővizet. Az elemek, pl. az ejtőcsatorna rossz illeszkedése, repedése miatt szivárgások csorgások keletkeznek. Az ilyen hibákat természetesen okozhatja a lefolyórendszer elszennyeződése is. Ezért is kell évente legalább egyszer az egész rendszert alaposan kitisztítani, és megszüntetni a belehullott falevelek, egyéb piszok miatt kialakult szennygátakat
Ezzel azonban csak a csapadékvíz gyors elvezetését tesszük lehetővé, de a csatornarendszer szivárgásait nem szüntetjük meg. Alkalmi tömítésekkel ezeket talán még ideig-óráig megszüntethetjük, ám ha maga az ereszcsatorna már korrodált, hasznosabb, ha helyébe új csatornát szerelünk.
Esetenként talán elég lenne a hibás szakasz kicserélése, ám esztétikailag egy teljesen új esőcsatorna szakszerű felszerelésével nemcsak az összes eddigi beázási problémától szabadulunk meg, hanem a ház külső megjelenését is előnyösebbé tehetjük
A 2010-11-es év csapadék szempontjából eléggé bőséges volt. Ezt pedig a tetők, de főként a csapadékot elvezető ereszcsatornák is megszenvedték. Hibáikra a háztulajdonosok már felfigyelhettek, de a teljes állapotfelmérést még az ősz, és mindenféleképpen a tél beállta előtt kell megejteni.
A tél kártétele
Természetesen nem szükséges apróbb hibák, rozsdásodás esetén rögtön a teljes csatornacsere. Amennyiben megbízza vállalkozásunkat, ezeket a csatornákat alaposan kitakarítjuk, majd lefestjük. Az esetleges hibákat kijavítjuk, illetve pótoljuk a hiányzó részeket.
De megoldható a teljes rendszer cseréje is. Igaz nem bádogos munka, de vállaljuk az épület "stablon" deszkázatának festését is.
eresz, stablon, csatorna, ereszcsatorna, esőcsatorna, bádogozás, lefolyó, bádogos, Miskolc, csatorna javítás, csatorna festés, horganyzott, alumínium csatorna, esővíz elvezetés, csatornacsere, csatornarendszer, csatornahiba, ejtőcsatorna, háztető, csapadékvíz


Elérhetőség
06 70 429 4581