Villanyszerelés
Kicseréljük régi aluvezetékeit új, a várható terhelésnek megfelelő, korszerű rézvezetékre. Modern kacsolókat és igényesebb kábelcsatornákat szerelünk fel.
Miskolci Lakásszervíz
Túlterhelés
Régi házakban még ma is gyakran találkozni alumínium vezetékekkel, melyet legtöbbször védőcső nélkül építettek a falba. Ezekben a '80-as évek előtt épült családi és társasházakban általános jelenség a védőföldelés kiépítésének teljes, vagy részleges hiánya is. Márpedig Miskolcon a lakások többsége, különösen a "bérházak" ebbe a kategóriába tartoznak.
kiégett konnektor
Lakásunk elektromos hálózatát és berendezéseit akkor kell felújítani, ha felújítást végzünk, vagy új nagy teljesítményű fogyasztót szeretnénk üzembe helyezni, illetve ha annyira elavult, hogy életveszélyessé válhat.
Az elektromos hálózat élettartama átlagosan 30 év. Ennyi idő alatt a szabványok, igények oly mértékben változtak, hogy a csere indokolt.
Az elektromos hálózatok korszerűsítése általában együtt jár a lakás egyéb szerkezeteinek a megbontásával, falvéséssel, vakolással,festéssel. Új hálózatot, illetve apróbb bővítéseket kiépíthetünk vezetékcsatornába szerelve is.
Túlterhelt vezeték
Az alumínium hátránya a rézvezetékhez képest, hogy rideg, törékeny, nem bírja a gyakori hajlítgatást. A másik hátrány, hogy nehezen forrasztható. A toldás itt mindíg problémaforrás. Például a hagyományos összecsavarás, amit mindenféleképpen kerülni kell. Ezeknél a "laza" csatlakozásoknál melegszik legjobban a vezeték és tüzet is okozhat.
Fontos dolog még a hálózat megfelelő méretezése a megnövekedett igényekhez.
villanyszerelés, elektromos, vezeték, rézvezeték, alumínium, sorkapocs, kábelcsatorna, konnektor, kapcsoló, csatlakozó, Miskolc, zárlat, feszültség, kismegszakító, szigetelés, áram, izzó, felújítás, szerelés, javítás, védőföldelés, védőcső, bergmancső, érintésvédelem, vezetőképesség, biztosíték, aljzat, energiatakarékos, szerelvény, keresztmetszet
Vezeték keresztmetszet és terhelhetőség
06 70 429 4581