Térkövezés Miskolcon
Arra törekszünk, hogy úgy alakítsuk közvetlen környezetünket, hogy ott mindig jól érezzük magunkat. Ügyelni kell arra, hogy fennmaradjon az egyensúly az esztétikus megjelenés és a használhatóság között. Ennek megvalósítására kiválóan alkalmasak a térkövek.
Változatos megjelenési formáinak és előnyös tulajdonságainak köszönhetően az elmúlt években egyre nagyobb teret nyert a térkő-burkolatok alkalmazása. A térkövek szinte mindenhol használhatók, legyen az kocsibeálló, a ház terasza vagy kerti járdája.

Az aszfalttal és egyéb betonozott felületekkel szemben a térkő előnye, hogy roncsolás nélkül javítható, újra felszedhető, átépíthető a lerakott felület. Hosszú élettartamú, környezetbarát termék, melynek esztétikai értéke hosszú évek alatt sem csökken.
A gazdag forma és színválaszték, valamint a variálhatóság lehetővé teszi az egyedi ízlés megvalósítását. Járdáink, kocsibejáróink, parkjaink kialakításában csak a fantáziánk szabhat határt. A térkő-burkolat lehet elegáns vagy játékos, modern vagy rusztikus, kombinált vagy egyszerű.

A térkövek terhelhetősége és ellenállósága különböző, ezért mindig a célnak megfelelő típust kell választani. Léteznek térkövek és -lapok, amelyekre személy- illetve tehergépkocsival is rá lehet hajtani. Vannak olyan termékek, amelyek különösen ellenállóak a mechanikai hatásokkal szemben. A burkolóelemek fagy- és sóálló változatban is kaphatók.
Néhány forma a teljesség igénye nélkül:
Hullám térkő:
A hullám térkövet a harmonikus forma és nagyfokú terhelhetőség jellemzi. Az oldalak hullámos kialakítása rendkívül jó kötőhatást biztosít.

Fodorkő:
A minden oldalán íves fodorkő az építészetben gyakran használt egyenes vonalak komolyságát lágy ívekkel váltja ki. A lekerekített - konvex és konkáv - élmenetű kövek egymással összeillesztve attraktív felületi hatást keltenek.

Hasáb alakú térkő:
A klasszikusan egyszerű formájú térkő. Nem hivalkodó, és tiszta vonalainak köszönhetően sohasem lesz divatjamúlt. Sorban, halszálka, vagy parketta mintában fektetve is mutatós felületet ad.

H-formájú térkő:
Magas terhelhetőségű térkő. Formájából adódóan kettős kötésű; a dupla fogazat sík felületei szilárdan kapcsolódnak egymáshoz, és ez által nagy fokú húzó- és nyomó igénybevételt is elvisel. Különösen alkalmas kocsibejárók, nagy forgalmú utak burkolására

Kocka alakú térkő:
A hasábhoz hasonlóan semmilyen stílushoz nem kötődik. Arányaiból adódóan kötésben, háló mintában rakható, használatával finoman tagolt felületet kapunk. Egyaránt alkalmas kis és nagy terek burkolására.

Gyeprácskő:
A lukacsos térkő a kertek, parkok járdáinak, a garázsfeljárók kedvelt burkolata. A lyukak földel feltöltve füvesíthetők. Természetes hatást keltenek, beolvadnak a kertbe, ugyanakkor sár- és csúszásmentes közlekedést biztosítanak.

Mészkivirágzások:
A beton termékeken időnként képződő világos foltokat, szürke fátylakat mészkivirágzásnak nevezzük. Ezek technikailag nem elkerülhetők. A jelenség oka a következő: A betonban lévő cement mészkő és agyag égésterméke. A beton pórusai közt esővíz, vízpára vagy harmatcseppek áramlanak, és feloldják a mész egy részét. Az oldott mész a felszínen csapódik le, melyből a víz elpárolog, és megmarad a fehér, meszes szennyeződés. A folyamat azonban a felszínen való megjelenéssel még nem ér véget. Az esőnek és más környezeti tényezőknek köszönhetően a mész lassan lebomlik. Tehát a kivirágzás egy idő után normál időjárási viszonyok mellett magától eltűnik, és nem ismétlődik meg. Makacs kivirágzások megszűnése savazással gyorsítható.

Felületi változások:
A beton természetes anyagokból készül és természetesen is viselkedik. Ez azt jelenti, hogy hő hatására valamelyest kitágul, hidegben pedig összehúzódik. Az időjárási viszonyoktól, valamint az igénybevételtől függően simábbá, vagy érdesebbé válik, és természetesen reagál a szennyeződésekre is. Idegen részecskék - pl. nedves avar, virágpor, virágedények, gyümölcs, stb. - pontszerű elszíneződéseket okozhatnak, melyek általában az időjárási hatások következtében újra eltűnnek.

Vállaljuk családi házak és egyéb létesítmények különböző felületeinek (járda,parkoló,kocsibeálló,stb.) térkövezését, burkolását, Miskolcon.  Helyszíni felmérés és árajánlat.
térkő lerakása Miskolcon
Térkőburkolás
06 70 429 4581