festés, mázolás, szegélyezés, tapétázás, polisztirol, bordűr, stukkó, plafon, gipszkarton, glettelés, csiszolás, airbrush, tapétaragasztó, fűrészporos, stukatúr, lakásfelújítás, lefestés, kifestés, Miskolc, zománcozás, falfestés, diszperziós, szobafestés, tisztasági festés
Szobafestés, Mázolás, Tapétázás, Lakásfelújítás
Festés, mázolás, tapétázás Miskolcon
Családi- és társasházi lakások, külső-belső festését, mázolását, tapétázását vállaljuk.
Több éves szakmai gyakorlattal rendelkezünk, rövid határidővel, garanciával dolgozunk.
Festés, mázolás Miskolcon és vonzáskörzetében
A komplett külső és belső tisztasági festésétől, az exkluzív felújításig.
Az árainkat a piaci igényeknek megfelelően alakítottuk ki,
de mértéke mindig az adott munka nagyságától, a kívánt és megrendelt anyagok minőségétől is függ.
A festés, mázolás, tapétázás, és egyéb felújítási munkálatokra sokan előre megadott négyzetméterárakat jelölnek meg, ami könnyen beszorozható a meglévő négyzetméterekkel egy laikus számára, de sajnos sok esetben ez félrevezető, mivel bonyolultabb feladatoknál olyan költségek merülhetneknek fel amit csak a szakember láthat a helyszínen.
Így az előzetesen kiszámolt költség nem felel meg a valós felújítási költségnek, amit később már nehéz tisztázni.
Ezért kizárólag helyszíni felmérés alapján tudunk árajánlatot adni.
Hőszigetelés
Tapétázás
Lakásfelújítás
Néhány fontos tanács a festés előtt:
Válasszuk ki a megfelelő színt.Választásunknál fontos szerepet játszik a praktikum, illetve a kívánt hatás. Kisgyerekes szülőknél például szerencsésebb a fehér fal, hiszen ezt könnyebb és főképp olcsóbb javítani, átfesteni, mint a kikevert színeket.
Ha mégis színes fal mellett döntünk, fontos szempont lehet a szoba mérete, hiszen a világos színek tágítják, míg a sötétek kissé "összenyomják" a tereket. Amikor kiválasztottuk a színt vagy színeket, jegyezzük fel a gyártót és a sorszámot is. Így nagyban megkönnyítjük dolgunkat, ha egyszer javítanunk kell majd a festést.
Diszperziós festések
A beltéri felületek festésére régebben használt hagyományos enyves festési eljárásokat felváltó közismert és közkedvelt festési eljárás.
A diszperziós bevonat, nagyobb mértékben színtartó, véd a korrózió ellen, kisebb vegyi hatások, gőz és magasbb hőmérséklet mellett is hosszabb ideig megőrzi eredeti állapotát.
A száraz vakolt felületre felhordott alapozórétegen, a diszperziós festés tartós, mosható, tetszetős színű bevonat, amelyet a légnedvesség nem pusztít, nem kopik, és nem porlik le a felületről. A legolcsóbb korszerű eljárás, kis fantáziával, igen sokoldalú felületképzések érhetőek el általa (antikolás, színátmenetek, bordűrök, sablonok, minták, plasztikus anyagok). Szobafestésnél a leggyakrabban alkalmazott eljárás. Jó alapot képez bizonyos díszítőfestő eljárásoknak, későbbi tapétázásoknak. Alapesetben a fűrészporos tapéták átfestésére is ezt alkalmazzuk.
Páradús helyiségekben nem ajánljuk, a nedvesség miatt könnyen gombásodhat.
Leginkább hőhidaknál, elégtelen szellőzésnél, észak-nyugati tájolású homlokzati falaknál fordulhat elő ez a probléma.
Mészfestés
Az összes festési eljárás között, az egyetlen, ahol a kötőanyag és a festék azonos anyagból, mészből áll.
Mészfestést többnyire fehér színben készítünk, de lehet színezni halvány árnyalatokra, esetleg mintázatot felhordani rá. Fertőtlenítő, egészségóvó hatása közismert. Általában hagyományos mész-cement vakolatra készítjük, illetve már mészfestéssel ellátott felületet újítunk fel vele. A páraátereszto képessége jó, ezért leginkább fürdőszobák, konyhák, mosókonyhák illetve erősen párás gőzös helyiségekbe ajánljuk. Kiválóan alkalmas új épületek első festéséhez, nyaralók, lépcsőházak, pincék, tájjelegű házak, alárendeltebb jellegű épületrészek és bizonyos jellegű műemlékvédelmi munkákra.
Mennyi kell?
A festékek kiadósságát a gyárak ideális körülmények esetére adják meg, tehát a csomagoláson feltűntetett adat az elérhető maximum, amennyiben tükörsima, csiszolt, alapozott felületünk van és persze a legjobb minőségű festőhengert használjuk. Így lehetséges az, hogy amíg a zománcfestéken vagy a falfestéken 12-15 m2/liter kiadóssági adatot olvashatunk, addig a gyakorlatban általában 10m"/ literrel számolunk, mert a körülmények sohasem ideálisak.
Vannak azonban helyzetek, amikor a 10 m2/liter sem érhető el, és a festék kiadóssága a felére-harmadára "romlik". Természetesen itt nem arról van szó, hogy valami baj van a festékkel, sőt még csak nem is a festő hibája, hanem a felületé. Minél rücskösebb, egyenetlenebb, a festendő felület, annál rosszabb kiadóssággal kell számolni.
Ne feledkezzünk meg továbbá arról, hogy a gyári adat egy rétegre vonatkozik, márpedig az egyrétegű festés az esetek 99%-ában nem elegendő. Jó minőségű festékeknél többnyire a két réteg már elég a megfelelő tartós védelemhez, de az "olcsó" kategóriából akár 3-5 réteg is kellhet, mire elégedettek leszünk az eredménnyel.
Festés mázolás tapétázás Miskolc
Tisztasági festés, felujító festés
Díszítőfestés polisztirol díszlécekkel
Festetni átlagosan 4-5 évente szoktak. Tisztasági festést a konyhában, a fürdőben valamint a WC-ben nagyjából 2-3 évente szokás végezni.
Érdemes tudni, hogy ha megunták a kifestett falakat, váltani kell. Mivel az emberek hangulatát nagyban meghatározzák a környezetükből érkező ingerek, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni az otthonunk kellemessé, nyugodttá tételéhez.
Megrendelőinknek segítséget nyújtunk a megfelelő szín, technológia, és anyag kiválasztásában. Széleskörű szolgáltatásaink között megtalálható a legegyszerűbb festés, valamint a legkülönlegesebb eljárásokon át egészen a díszítőfestésig, minden dekorációs munka, speciális felületképzés.
A megrendelő kérésére segítünk az anyagbeszerzésben és szállításban. Kedvező anyagárak.
Gipszkartonozás
06 70 429 4581