Laminált parketta
A laminált padlók a valódi faburkolatok alternatívájaként jöttek létre. Jelentősen olcsóbbak, egyszerűbben lerakhatók tartósságuk pedig vetekedik a hagyományos parkettákkal.
Ezek a padlóburkolóanyagok általában 1324*191 mm-es mérettel, 6-tól 12 mm vastagságban készülnek. Felületük rendkívül változatos, nem csak a színük, a mintázatuk, de a struktúrájuk is.
A laminált padlók rendszerint a felső, műgyantával beeresztett, mintás dekorpapírból, MDF-vagy HDF hordozólemezből és egy nedvességgátló rétegből áll.
Kopásállóságuk szerint 21-től 33-ig kaphatók. A lapok egymáshoz erősítését különféle csaphornyos megoldásokkal valósítják meg. Régebben összeragasztották ezeket, ma viszont úgynevezett "click"-csapos megoldásúakat gyártanak. Ezek már sokkal jobbak mint ragasztós elődeik.

A jóminőségű járófelület kialakításához megfelelő alapfelület szükséges.
-Szilárd, teherbíró, sima, száraz. Ezek a legfontosabb követelmények. Lehet padlófűtéses padozatra is rakni, de szerintem oda inkább valamilyen hidegburkolat való.
Rövid határidővel vállaljuk laminált parketta szakszerű lerakását és szegélyezését Miskolcon. Kérésre az anyagbeszerzésben is segítünk.
06 70 429 4581