Laminált parketta
A laminált padlók a valódi faburkolatok alternatívájaként jöttek létre. Jelentősen olcsóbbak, egyszerűbben lerakhatók tartósságuk pedig vetekedik a hagyományos parkettákkal.
Ezek a padlóburkolóanyagok általában 1324*191 mm-es mérettel, 6-tól 12 mm vastagságban készülnek. Felületük rendkívül változatos, nem csak a színük, a mintázatuk, de a struktúrájuk is.
A laminált padlók rendszerint a felső, műgyantával beeresztett, mintás dekorpapírból, MDF-vagy HDF hordozólemezből és egy nedvességgátló rétegből áll.
Kopásállóságuk szerint 21-től 33-ig kaphatók. A lapok egymáshoz erősítését különféle csaphornyos megoldásokkal valósítják meg. Régebben összeragasztották ezeket, ma viszont úgynevezett "click"-csapos megoldásúakat gyártanak. Ezek már sokkal jobbak mint ragasztós elődeik.

A jóminőségű járófelület kialakításához megfelelő alapfelület szükséges.
-Szilárd, teherbíró, sima, száraz. Ezek a legfontosabb követelmények. Lehet padlófűtéses padozatra is rakni, de szerintem oda inkább valamilyen hidegburkolat való.
Rövid határidővel vállaljuk laminált parketta szakszerű lerakását és szegélyezését Miskolcon. Kérésre az anyagbeszerzésben is segítünk.