Függönykarnis felszerelés
Kiváló minőségű karnisok forgalmazása, házhozszállítással, felszereléssel
Egy jól megválasztott függönykarnis lakását, munkahelyét barátságossá, otthonossá teheti, ezét érdemes a vásárlásnál megfontoltan dönteni. Fontos, hogy a design és a praktikum optimális összhangban legyen.
Egy otthon függönyök nélkül, a függönyök pedig karnisok nélkül szinte elképzelhetetlenek. Ezek nélkül az ablakok, vagy akár a nagy felületű üveges ajtók - amelyek a helyiségekbe engedik a fényt, és kilátást biztosítanak a külvilágra - kopárak lennének. A különféle függönyök felfüggesztéséhez különböző karnisok szükségesek, amelyeket ízlés és a divat szerint szokás megválasztani. A karnisok szerepe tehát lényeges, de többnyire a függönyök formai kialakításától függ, hiszen minden redőzés, hajtás, rojt formálja az összképet. A függönyök tartását pedig a karnisnak ideálisan kell szolgálnia.
Néhány tanács karnis és függöny választáshoz:
Esztétikai szempontból előnyös, ha a karnis túlnyúl az ablakkereten mindkét irányba, így az aláhulló függöny szépen körbe tudja venni az ablakot. A túlnyúlás mértéke attól függ, hogy milyen függöny fog az ablakra kerülni. Kezdje azzal, hogy leméri az ablak méretét, (a két ablaktok külső oldalai között), majd hozzáadja ehhez az értékhez a lentebb felsorolt számpárok valamelyikét. Ezzel meg fogja kapni az önnek ideális karnishosszt.

Javasolt túlnyúlás a karnis esetén a különböző függöny variációknál:

I. FÉNYÁTERESZTŐ (az ablakra csak fényáteresztő függöny kerül)
Túlnyúlás mértéke: mindkét oldalon +10/10 cm.
Ha például az ablaktok 160cm, akkor önnek 180cm-es karnis lehet az ideális.
II. DEKORÁCIÓS, SÖTÉTÍTŐ, DEKORÁCIÓS ÉS FÉNYÁTERESZTŐ, SÖTÉTÍTŐ ÉS FÉNYÁTERESZTŐ:
Ezekben az esetben javasolt, ha 25-30cm-re túlnyúl a karnis mindkét irányban.
Ha például az ablaktok 200cm, akkor önnek  250-260cm-es karnis lehet az ideális.
Minél szélesebb az ablak annál nagyobb túlnyúlás javasolt.
Karnisszerelés
Függönykarnis felszerelés
Amennyiben kevés a hely az ablakkeret teteje és a mennyezet között, javasoljuk a karnist a mennyezetre szerelni.
Ha több a rendelkezésre álló hely,akkor úgy szép, ha az ablaktok teteje és a mennyezet között félúton helyezzük el a karnist.
Ha például 300 cm a szoba belmagassága és az ablak a padlótól 240 cm magas, akkor a karnist körülbelül 270cm magasságban érdemes elhelyezni.
Karnis felszerelése
Alapszabály, hogy mindig a karnis felszerelése után állapítjuk meg, hogy milyen hosszú függönyre van szükségünk.
Tegyük a mérőszalagunkat a már felszerelt karnis belső részéhez, ahol a sín fut. Hogyha akasztós a karnisunk, akkor az akasztó aljához. Mérjük meg a padló(burkolat) és az e között távolságot úgy, hogy a mérőszalagot lehetőleg egyenesen tartjuk.
Esztétikai szempontból úgy szép, ha a függöny nem lóg rá egészen a burkolatra, hanem annál 3-5 centiméterrel rövidebb. Így befér alá a porszívó, és esztétikusabb látványt is nyújt, mert "nem esik össze" a földön.
Rövid függönynél, amely radiátorig, asztalig ér is hasonlóan járjunk el: a karnissín alja és a tárgy (asztal, radiátor) közötti távolságból vonjunk ki 3-4 centimétert, így az nem fog rálógni.
Függönykarnis felszerelése
A függönykarnis szerelése sokak számára nehézséget okozhat. Mi a karnis felszerelését vállaljuk, mely nagyon megéri ha figyelembeveszi a függönykarnisok és függönyök felhelyezésével járó esetleges nehézségeket.
Kérésre, a rendelkezésünkre álló prospektusból, segítünk az Önnek tetsző karnis kiválasztását, valamint annak kedvező áron való beszerzését.
06 - 70 - 429 - 4581