Bár otthona homlokzati hőszigetelése jelentős költségekkel jár, ne feledje, hogy egy több évre szóló beruházásról van szó, melynek költségei már rövid idő alatt megtérülnek.
A homlokzati hőszigetelés rendkívüli mértékben csökkenti fűtési költségeinket, spórolási lehetőséget rejt a háztartások számára. A hőszigeteléssel a falazat hőszigetelő képessége 40-70 %-kal nőhet, ami fűtésszámlánkra igencsak kihat.
A fűtési energiatakarékosság mellett ne feledkezzünk meg a fordítottjáról sem. Európában évente 10 %-kal nő a klimatizált helységek száma. 1 foknyi hűtéshez háromszor annyi energia kell, mint ugyanennyi fok melegítéshez. A hőszigetelés ebben is segít, mert ahogyan télen benn tartja a hőt és nem engedi bejutni a hideget, úgy nyáron a meleget zárja ki, és a hűvösebb levegőt őrzi.
A külső homlokzati hőszigetelés az épületeink megóvását is segíti. Csökkenti a falszerkezet termikus igénybevételét. Nyáron a rosszul szigetelt fal külső oldala domborúvá válik a melegtől, télen homorú lesz a hidegtől, és ezekben a mozgásokban az évek során "elfáradnak" a falszerkezet anyagai. Ezen mozgások minimalizálását segíti a szigetelés, de segíti a falban elhelyezett gépészeti csövek fagyveszélytől való megóvását is. Csökkenti a párakondenzációs veszélyt, azzal hogy a harmatpontot kitolja a külső falsíkra. Átgondolt szellőztetés mellett ez az épületek belső penészedésének, gombásodásának megszűnését jelenti
Megfelelő hőszigeteléssel elkerülhetők a hőhidak és a penészfoltok kialakulásai. Komfortérzete javul a hőszigetelt falazatnál, csökken a fal és a belső helyiségek levegőjének hőmérséklete közötti különbség. Kellemesebb hőérzetet biztosít, nem érzi a falak hideg sugárzását, alacsonyabb levegő hőmérsékletnél is jól érzi magát, és javítja az épület hőtároló képességét. Homlokzati hőszigeteléssel energiát és ezzel pénzt takarít meg. A rendszer kiválóan alkalmazható utólagos szigetelésnél illetve új épületek homlokzatszigetelésre. Az energiaárak folyamatos növekedése, a rendelkezésre álló energiaforrások kiszámíthatatlansága miatt, egyre nagyobb igény mutatkozik a homlokzati hőszigetelésre.
Polistyrol táblás (más néven Hungarocell, vagy Nikecell, vagy Austrotherm táblás) homlokzatszigetelés. Ez a homlokzatszigetelés alkalmazható új építéseknél, és régi épületek utólagos hőszigetelésénél. Talán a leghatékonyabb homlokzatszigetelés módszer, rendkívül jó "K" értékeket lehet elérni a rendszer alkalmazásával.
A polisztirol lapos homlokzati hőszigetelés felépítése: EPS polistyrol lap, ragasztó, ill. ragasztó tapasz, üvegszövet háló, dübel, élvédő és lábazati kezdőprofil, különböző struktúrájú és színárnyalatból álló homlokzati vékony vakolatból áll.
06 - 70 - 429 - 4581