Bár otthona homlokzati hőszigetelése jelentős költségekkel jár, ne feledje, hogy egy több évre szóló beruházásról van szó, melynek költségei már rövid idő alatt megtérülnek.
A homlokzati hőszigetelés rendkívüli mértékben csökkenti fűtési költségeinket, spórolási lehetőséget rejt a háztartások számára. A hőszigeteléssel a falazat hőszigetelő képessége 40-70 %-kal nőhet, ami fűtésszámlánkra igencsak kihat.
A fűtési energiatakarékosság mellett ne feledkezzünk meg a fordítottjáról sem. Európában évente 10 %-kal nő a klimatizált helységek száma. 1 foknyi hűtéshez háromszor annyi energia kell, mint ugyanennyi fok melegítéshez. A hőszigetelés ebben is segít, mert ahogyan télen benn tartja a hőt és nem engedi bejutni a hideget, úgy nyáron a meleget zárja ki, és a hűvösebb levegőt őrzi.
A külső homlokzati hőszigetelés az épületeink megóvását is segíti. Csökkenti a falszerkezet termikus igénybevételét. Nyáron a rosszul szigetelt fal külső oldala domborúvá válik a melegtől, télen homorú lesz a hidegtől, és ezekben a mozgásokban az évek során "elfáradnak" a falszerkezet anyagai. Ezen mozgások minimalizálását segíti a szigetelés, de segíti a falban elhelyezett gépészeti csövek fagyveszélytől való megóvását is. Csökkenti a párakondenzációs veszélyt, azzal hogy a harmatpontot kitolja a külső falsíkra. Átgondolt szellőztetés mellett ez az épületek belső penészedésének, gombásodásának megszűnését jelenti
Megfelelő hőszigeteléssel elkerülhetők a hőhidak és a penészfoltok kialakulásai. Komfortérzete javul a hőszigetelt falazatnál, csökken a fal és a belső helyiségek levegőjének hőmérséklete közötti különbség. Kellemesebb hőérzetet biztosít, nem érzi a falak hideg sugárzását, alacsonyabb levegő hőmérsékletnél is jól érzi magát, és javítja az épület hőtároló képességét. Homlokzati hőszigeteléssel energiát és ezzel pénzt takarít meg. A rendszer kiválóan alkalmazható utólagos szigetelésnél illetve új épületek homlokzatszigetelésre. Az energiaárak folyamatos növekedése, a rendelkezésre álló energiaforrások kiszámíthatatlansága miatt, egyre nagyobb igény mutatkozik a homlokzati hőszigetelésre.
Polistyrol táblás (más néven Hungarocell, vagy Nikecell, vagy Austrotherm táblás) homlokzatszigetelés. Ez a homlokzatszigetelés alkalmazható új építéseknél, és régi épületek utólagos hőszigetelésénél. Talán a leghatékonyabb homlokzatszigetelés módszer, rendkívül jó "K" értékeket lehet elérni a rendszer alkalmazásával.
A polisztirol lapos homlokzati hőszigetelés felépítése: EPS polistyrol lap, ragasztó, ill. ragasztó tapasz, üvegszövet háló, dübel, élvédő és lábazati kezdőprofil, különböző struktúrájú és színárnyalatból álló homlokzati vékony vakolatból áll.
Homlokzatszigetelés
Vállalunk teljes körű hőszigetelő munkálatokat, illetve házak és egyéb épületek homlokzati hőszigetelését. Gyors, pontos, megbízható és kiváló minőségű munkával állunk rendelkezésükre.
homlokzatszigetelés
06 70 429 4581