Panelszervíz
Fürdőszobák, konyhák, wc felújítása

A lakások legkényesebb és legdrágább részei, az úgynevezett vizesblokk.
30-éves öntvény, néhol rozsdás kád, csak tessék-lássék felragasztott, kongó hangot adó csempék, a padlón esetleg PVC. Félig, háromnegyedig eldugult wc, korhadó, elavult konyhaszekrény, zománcát elhagyó mosogatómedence és természetesen mindenütt vastag vízkő. Természetesen ez csak a látszat. Ahol nem látszik sokkal rosszabb a helyzet. A kád alatt, a közműaknában, a wc hátfala mögött, a mosogató alatt, a lefolyócsövekben és vízvezetékekben.
Kicseréljük az összes, évek során belülről alaposan berozsdált, elvízkövesedett acélcsövet, korszerű, műanyag csőre. Az elzsírosodott, leszűkült szennyvízvezetéket az összes szifonnal. Beépítünk új kádat, akár lemez akár akril. Új mosdó és wc kagyló, wc tartály. Lecseréljük az egyes panelokban előforduló wc hátfalat. A konyhába új szekrényt, vagy csak pultot szerelünk, rozsdamentes mosogatómedencével. Természetesen kiburkoljuk a helyiségeket a padlótól a falakig, akár a plafonig igény szerint.
Miskolci Lakásszervíz

Fürdőszoba felújítás

A fürdőszoba felújításának sok oka lehet. A legjobb talán az, hogy egyrészt az életét jelentősen megkönnyíti, illetve a lakás értékét is jelentősen megnöveli. A ma embere több időt és pénzt is fordít fürdőszobájára, ezért nem meglepő, hogy napjainkra otthonunk leginkább megbecsült élvezeti forrásává válhat. Már nemcsak egy félreeső mellékhelyiség, amely pusztán tisztálkodási célokra szolgál, hanem a lakás egy olyan pontja, ahol a nap elkezdődik és befejeződik.
A tervezgetés során a legfontosabb kérdés: miért akarok új fürdőszobát? Nagyobb tárolóhely kellene? Lehetőség van még bővítésre? Régi és ódivatú? A fürdőszobabútort vagy a szanitert ki kéne cserélni? A csaptelepek is cserére szorulnak? Túl sötét a fürdő? Túl kicsi vagy túl nagy a tér? Túl unalmas? Túl egyszerű vagy túl csicsás?
Ha ezeket a kérdéseket felteszi magának, tisztábban fogja látni, mire is van szüksége. És ez fogja megalapozni az új fürdőjének terveit.
Nagyon fontos tudni, mennyi idő áll rendelkezésre. A fürdőfelújítás igen időigényes munka. Reális célokat tűzzön ki maga elé. Napjainkban a lakásfelújítás egy igen virágzó iparág, a vállalkozónak egyidejűleg több futó projektje is lehet. Lényeges, hogy meg tudják beszélni pontosan, mikorra legyen kész a munka, hiszen amíg a fürdő nem használható, addig a családnak máshol kell megoldani a fürdési lehetőséget.
Mennyit tud rászánni a felújításra? Ez a legfontosabb kérdés. A fürdőszoba felújítása az egyik legköltségesebb dolog, járja körbe, mennyibe kerülnek azok az alapanyagok, szaniterek, bútorok, amiket mindenképpen szeretne a fürdőjébe. Ne feledkezzem meg arról sem, ha a csöveket is ki kell cserélni, az méginkább megdobja az árat. Itt nagyon fontos, hogy a költségeket jól tervezzük meg, és igyekezzünk nem túllépni! Mindenképpen rá kell számolni még 20%-ot. A fürdőfelújításoknál mindig felmerülhetnek extraköltségek, történhet vízkár, sár, föld, penész kerülhet elő, ezért ezzel jobb előre számolni. Nagyot álmodni egy dolog, de a fürdő felújításakor racionálisan kell látni a lehetőségeket, és ha máshol nem is, itt mindenképpen tartalékolni kell nem várt költségekre.
Fürdőszobai felületek
Elérkeztünk a színpalettához. Nagyon fontos, hogy már a tervezési szakaszban határozott elképzelése legyen arról, milyen színeket is szeretne a fürdőszobába. A színek borzasztóan meghatározóak lehetnek a felújítás során. Alább olvasható némi iránymutatás a kiválasztást illetően.
Kis fürdő: Próbálkozzon hideg színekkel. Ezek ugyanis optikailag tágítják a teret, a meleg színek ugyanakkor kicsinyítik. Ha a mennyezetet hidegebb színre festi, mint a falakat, a helyiség magasabbnak fog tűnni a valódi méreteinél.
Nagy fürdő: Itt bármely szín megfelel, de az intenzívebb színek igazán nagyszerű helyiséggé varázsolhatják a teret megfelelő kontrasztok választása esetén. A meleg színek meghittebbé teszik a nagy fürdőszobát.
Fényes felület: Fényes felületnél a színek még élénkebbé teszik a felületeket azáltal, hogy visszaverik a fényt.
Matt felület: Mivel a matt felület elnyeli a fényt, ilyenkor a felület sápadtabbnak, kevésbé intenzívnek hat.

Az egyik legfontosabb dolog a fürdő megtervezésekor annak eldöntése, hogy milyen szekrények és szaniterek kerüljenek a fürdőbe. Minden fürdőben vannak fókuszpontok, ezért ha olyan színvilágot képzel el a falra, amelyik nagyon nincs összhangban a bútorral, akkor komoly nehézségekbe ütközhet ehhez megfelelő padlót, csapokat, egyéb szanitert találni. Persze nem kell, hogy tökéletesen összeilljenek, de azért az összhang megtalálása fontos. És még egy dolog: ne feledje! Bármely színeket is válasszon, a fények a fürdőszobában kihatással lesznek arra, hogyan mutatnak.

Mit-mivel?
06 70 429 4581