Panelszervíz
Erkélyek felújítása, burkolása, festése

A lakások ezen része talán a legelhanyagoltabb területe, hiszen ki van téve az időjárás viszontagságainak és sokan lomtárnak használják. Sokszor az eredeti, több évtizedes betonfelülettel, esetleg PVC-vel letakarva. Legtöbször a betonfelület csúnyán felfagyva, megmutatva a vasbeton korrodált fémrészeit. Találkoztam már nemegyszer olyan padozattal is, mely a közel 130 cm-es szélességen 3 cm-t lejtett a fal felé. Természetesen igy nehéz a víznek jó irányba folyni. A korlát vas és üveg elemeit sem kíméli a természet.

A panelprogramon átesett lakások erkélyeit természetesen felújítják, de a padlójával ritkán foglalkoznak.

Miskolci Lakásszervíz

A régi üveg eltávolítása után, rozsdátlanítjuk a korlátelemeket, majd kellő alapozás után lefestjük azokat. Száradás után rögzítjük a fémvázba a mindkét oldalán UW védett, 10 mm-es, üregkamrás polikarbonát lemezt.
Igény szerint aljzatkiegyenlítőzzük a vasbeton padlót majd fagyálló járólappal burkoljuk.
A polikarbonát (PC) általában víztiszta, jó optikai tulajdonságokkal, hő- és ütésállóképességgel rendelkező, hőre lágyuló szerves műanyag.

   Egyéb tulajdonságai:

    -hidegen is hajlítható, rugalmas
    -a sűrűsége 1,20 g/cm3
    -jó hangszigetelő
    -kültéren a várható élettartama 15-20 év
    -olvadáspontja ~ 300 °C
    -gyulladáspontja 450 °C
    -hőtágulása 0,065 mm/m°C

A kereskedelemben színezett változatai is beszerezhetők, gyártják tömör és üregkamrás kivitelben is. Az üregkamrás megoldás előnye a kiváló hőszigetelés, és a kis lemezsúly. Az üregkamrás polikarbonát lapokat jellemzően sík és íves formában, épületek előtetőjéhez, terasz és télikert lefedéshez, sáv-felülvilágítóként, valamint oldalbevilágítóként használják.

A polikarbonát lapok kiváló mechanikai tulajdonságokkal, hőszigetelő és hangszigetelő képességgel rendelkeznek, hajlíthatóak, így íves felületek is kialakíthatóak vele. Az anyag rendkívül ellenálló a külső mechanikai hatásokkal (szélnyomás, jégverés, hőhatás…) szemben. Előnye az üveggel szemben a hideg hajlíthatósága, hőszigetelése, "törhetetlensége", a súlya és az ára. Legfőbb felhasználási terület: CD/DVD, előtető, teraszfedés, gépkocsi beálló fedések, buszmegállók, reklámtáblák, télikert, medence fedés, ipari tetővilágító, térelválasztó, átvilágítható álmennyezet, ipari gépek átlátszó védőburkolata, reklám felület hordozó…
Polikarbonát lemezek
Polikarbonát
06 70 429 4581